***       Водещите новини за деня до 13.00 ч., 

...
   ***   
   Водещите новини за деня до 13.00 ч., 
Коментари Харесай

Водещите новини! Денков: Амбицията ни е да направим България едно от най-добрите места за живеене. Хамас държи палестинците като заложници


   ***   

   Водещите вести за деня до 13.00 ч.,   
   на 7 ноември   

 

Напредъкът по всеки един от целите на държавното управление е извънредно добър. Това съобщи министър-председателят Николай Денков, който взе участие в откриването на провеждащата се в София дискусионна платформа Powers Summit „ Власт чувай 2023 “.

Денков напомни, че измежду главните цели на ръководството са присъединението на България към Шенген и еврозоната, към Организацията за икономическо съдействие и развиване, както и промяна в правосъдната система. 

„ Ако решим тези проблеми, ние сътворяваме база, върху която да градим по-добро бъдеще “, уточни министър председателят, представен от Българска телеграфна агенция.

***

„ Трябва да задаваме верните въпроси, да творим – това е най-трудната задача. Нашите учебни заведения не са готови в международен мащаб да могат да творят. Изкуството е отвън образователната стратегия, спортът също. Дисциплини, които дават просторност на мисленето, като философията, е отвън образователната стратегия. Ще би трябвало да се научим по какъв начин да творим, по какъв начин да измисляме нови модели, с цел да създадем света малко по-добър. Това е тежката задача на нашето потомство в международен мащаб. В български мащаб би трябвало да поразчистим, а това не е чиста работа “, сподели още министър Василев.

***

***

Нова система за връчване на актове за нарушавания на пътя ще показват от полицията. Уведомленията до нарушителите ще идват по електронен път.

***

Георги Георгиев, обвинен за нападението на 18-годишната Дебора Михайлова, остава в ареста, реши на днешното си съвещание Районният съд в Стара Загора.

Делото за смяна на мярката за неотклонение на Георгиев трябваше да се гледа през предходната седмица, само че тогава юристите му Валентин Димитров и Петко Кънев обявиха, че не са се срещнали с част от материалите.

***

Ще има създадени модели и всяка община ще може да избира кой модел е най-подходящ за нея. Някои общини към този момент ползват такива модели.

***

По негови думи Хамас пропуща единствено по описи избрани хора, които да излязат от Ивицата Газа, т.е. изрично държи палестинското население там като заложници.

„ Хамас желае да почисти своето име пред интернационалната общественост, по тази причина и разгласява фрагменти от военните дейности в Газа “, уточни той.

По негови думи организацията желае да подчертае, че експанзията не е единствено от тяхна страна, само че и от страна на Израел. В началото света осъди терористичната офанзива, само че сега общностите са по-склонни да виждат какво се случва в Газа и да съпричастни с хората там.

***

Кадър, сниман от Рой Идан, фоторепортер, гражданин на Кфар Аза е последното доказателство за ужаса, който следва да се случи няколко минути по-късно в дома му. 

Михаел и Амалия видели всичко: единият терорист прострелва майка им, а другият терорист стреля по татко им и го ранява тежко. Малката им сестра бяга.

Въпреки всичко това двете деца не изпадат в суматоха и Амалия умерено изяснява на баба си какво тъкмо се е случило. Казва й: „ Не се притеснявай, армията идва да ни избави всеки миг. Михаел се обади в полицията “.

***

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън нощес сподели на израелския министър председател Бенямин Нетаняху, че е неотложно да се подхващат стъпки за отбрана на палестинските цивилни жители, като в същото време удостовери поддръжката си за напъните на Израел да отбрани своите жители от Хамас, съобщи Ройтерс, като се базира на изказване на Белия дом.

***

Кореспондентът на БНР в Москва Ангел Григоров публично върна през днешния ден акредитационните си документи в съветското външно министерство. Той е посъветван в двуседмичен период да напусне страната. 

От 1 ноември на Григоров е неразрешено да извършва журналистическата си работа в Москва след изгонването от България на кореспондента на " Российская газета " Александър Гацак. 

***

 

 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР